Nostalgie troef met beroemde crooners

Tot de ‘crooners’ behoren legendarische muziekartiesten zoals Frank Sinatra, Bing Crosby, Tony Bennett, Dean Martin, Paul Anka en Andy Williams. Maar ook hedendaagse muziekartiesten zoals Michael Bublé, Chris Isaak of Michael Bolton worden vaak als crooners beschouwd.

Wat zijn crooners?

Benieuwd waar deze bijzondere muziekstijl zijn oorsprong vindt? Volgens de Oxford English Dictionary betekent ‘crooning’ op een sentimentele manier neuriën of zingen met een zachte, lage stem. Crooners zijn inderdaad artiesten die zich onderscheiden door hun warme en emotionele zangstijl.

Wanneer zijn de crooners ontstaan?

Deze zangstijl werd ontwikkeld in het midden van de jaren twintig van de vorige eeuw, meer specifiek toen de eerste elektrische microfoon zijn intrede deed. Deze microfoon maakte het voor zangers mogelijk om met een zachter stemgeluid te zingen.

Een hele revolutie, want voor deze tijd was het helemaal niet mogelijk om op een zachte manier te zingen. De stem van de zangers moest namelijk hoorbaar zijn tot in de verste uithoeken van de zalen waar ze optraden. Krachtig en met luide stem zingen was de enige manier om toehoorders te laten genieten van hun optreden.

Crooners in je woonkamer

De eerste croonerzangers waren legendarisch en veel muziekliefhebbers blikken graag terug op deze nostalgische tijd. Croonerzangers zijn zo populair dat posters van hen graag gebruikt worden in bepaalde interieurs. Afbeeldingen van deze zangers stralen een zekere rust uit. Om de sfeer van deze croonertijd perfect weer te geven hang je posters natuurlijk niet zomaar op. Het online bedrijf Gallerix geeft je de mogelijkheid om de sfeer van deze nostalgische tijden perfect te laten weerspiegelen in zowel een modern als een klassiek interieur.

Bij Gallerix vind je een ruime keuze aan klassieke maar ook moderne fotolijsten. Gallerix heeft zelfs een ruim assortiment iconische posters.

Ben je een liefhebber van deze zachte nostalgische muziek dan mogen deze croonerartiesten zeker niet ontbreken in je platenkast én in je woonkamer. Met nummers als ‘Fly Me To The Moon’ van Frank Sinatra of ‘Put Your Head On My Shoulder’ van Paul Anka op de achtergrond en een heuse croonerwand is de ultieme rust in je woonkamer dichterbij dan ooit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *