Benefietconcerten voor de wederopbouw van kerkgebouwen

De wereld reageerde geschokt toen op 15 april 2019 via de nieuwszenders bekendgemaakt werd dat de beroemde Notre-Dame te Parijs door een hevige brand verwoest werd. Menigeen vreesde voor het algehele teloorgaan van deze monumentale kathedraal. Dankzij de inzet van talloze brandweerlieden kon de brand op tijd bedwongen worden, zodat niet het gehele gebouw ten gronde is gegaan. Op dit moment is men druk bezig met de wederopbouw van de Notre-Dame.

Nieuwjaarsbrand in kerk te Veghel

In de vroege ochtend van 1 januari 2023 gebeurde er iets dergelijks in Veghel: daar werd de congregatiekapel uit het jaar 1890 bijna geheel verwoest door een nieuwjaarsbrand. Er liggen plannen klaar om dit rijksmonument weer op te bouwen, maar het moet financieel ook haalbaar zijn. Het spreekt voor zich dat de heropbouw van een Franse kathedraal of een historische kerk zoals die in Veghel, een gigantisch en precies karwei is.

WorkSystem

Daarom zijn de bedrijfswagens van de bouwvakkers die deze klus zullen gaan uitvoeren, uitgerust met producten van WorkSystem die hen ondersteunen bij hun opbouwwerkzaamheden. Slim ingerichte bedrijfswagens zorgen er namelijk voor dat de werklieden hun benodigde gereedschappen en andere kostbare materialen veilig en geordend kunnen vervoeren naar hun bouwproject, zodat ze ter plaatse hun werk vlot kunnen verrichten.

Geld inzamelacties

U kunt zich voorstellen dat de restauratie van de Franse kathedraal een kostbare operatie is geweest. Daarom hebben talloze bedrijven, banken en Franse rijkelui meebetaald aan deze dure onderneming. Om nog meer geld in te zamelen werd er ook een benefietconcert georganiseerd, waar de Franse chansonnière Mireille Mathieu het lied ‘Ave Maria’ ten gehore bracht. Andere Franse artiesten die optraden tijdens dit benefietconcert waren onder meer Bénabar en Angélique Kidjo.

Een benefietconcert naar Frans voorbeeld?

De heropbouw van de voormalige kerk te Veghel is financieel nog steeds niet rond. Een benefietconcert, waaraan Nederlandse artiesten hun bijdrage leveren, zou het benodigde geld in het laatje kunnen brengen. Bovendien kan op kosten worden bespaard: de praktisch ingerichte bedrijfswagens van het bouwbedrijf – mogelijk gemaakt door de producten van WorkSystem – leiden uiteindelijk tot minder arbeidsuren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *