Posters met daarop beroemde songteksten

Elk individu luistert op zijn of haar eigen manier naar muziek. want waar de een vooral let op de klanken, de gebruikte instrumenten en de melodieën, is de ander meer gericht op de songteksten. Behoor je tot de tweede categorie, dan ben je waarschijnlijk een tekstueel ingesteld persoon. Je hebt dan ook vast en zeker wel eens meegemaakt dat de tekst van een nieuw nummer je direct aansprak of ontroerde. Het maakt dan vaak niet eens uit tot welk muziekgenre het nummer behoort, het is puur de songtekst waarbij je een bepaald gevoel krijgt.

Speciaal voor die categorie muziekluisteraars zijn er op de website https://www.bga.nl/ talloze posters en prenten verkrijgbaar met daarop inspirerende, ontroerende en motiverende songteksten van wereldberoemde nummers. Ook kom je er een aantal ludieke variaties van bekende songteksten tegen. Neem bijvoorbeeld de poster waarop de tekst “Wake Up, Kick Ass, Repeat” staat afgedrukt. De echte muziekliefhebber zal hierin direct het nummer van Fatboy Slim, Riva Starr en Beardyman herkennen. In dit nummer is de kreet “Eat, Sleep, Rave, Repeat” immers herhaaldelijk te horen.

Echte klassiekers komen uiteraard ook aan bod bij de talrijke gave posters van BGA. Een prachtig voorbeeld hiervan is de simplistische witte poster, met daarop in zwarte blokletters de beroemde songtekst “Let It Be” van The Beatles afgedrukt. Hoe je deze wijze levensles interpreteert is natuurlijk geheel persoonlijk, net zoals dit bij eigenlijk alle kunstvormen het geval is. Zo interpreteren wij deze krachtige zin bijvoorbeeld als volgt: gebeurt er iets in je leven dat minder aangenaam is, maar waarop je weinig tot geen invloed hebt? Laat het er dan simpelweg ‘gewoon zijn’. Ertegen vechten kost je vaak meer (negatieve) energie, dan wanneer je de situatie laat zijn voor wat het is. Dus: “Let It Be”. De kinderlijke eenvoud van deze wijze levensles die Paul McCartney in een van zijn dromen van zijn overleden moeder te horen kreeg, is wat ons betreft op zeer treffende wijze weergegeven op deze poster.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden of jouw favoriete songtekst ook verkrijgbaar is in de webshop van BGA? Aarzel dan niet om eens een kijkje te nemen in deze webshop: het is absoluut de moeite waard!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *